Hur man gör en egen dregglis

Det är många som frågat om de kan köpa mönster av mig till de dregglisar som jag syr, eller frågat om jag kan förklara hur man gör.

Och jag kan väl lägga upp en liten förklaring på hur man kan sy en egen.

20130607_075659

1. Ta en dregglis du har hemma, som du ser så kan de på endel dregglisar skilja sig i storlek på framstycke och bakstycket. Men vi börjar med att rita upp ett framstycke, så vik dregglisen på mitten.(Jag har använt en dregglis man kan köpa på tex Lindex mfl)

20130607_075732

2.Nu ritar du av bakstycket(som jag började med) När detta är klart viker du dregglisen på andra hållet.

20130607_075925

3. Nu har du ritat av så att du har ett framstycke och ett bakstycke, vill du göra ändringar i storlek och form är det nu du gör det(ex om du vill ha mindre/mer pösigt på framstycket eller om fram och bakstycke ska vara lika) Om inget ändras klipper du nu ut de olika delarna.

20130607_080612

(Resten förklaras utan bild)

4.Nu är det dags att klippa tyg, Tänk på att du viker tyget både till fram och bakstycke så du får en hel del av vardera stycke.

20130607_081349

5.

När du klippt ut ett framstycke och ett bakstycke nålar du ihop de olika delarna aviga mot aviga(dvs den sidan som inte ska synas mot varandra) Jag brukar börja med sätta en nål i vardera ända(där knapparna kommer vara)sedan en mitt fram (vid halsen) och en mitt fram längst ner (se bild)

Sedan fortsätter jag nåla tills allt tyg tills framstycke och bakstycke har mötts, framstycket kommer att vecka sig mot mitten när du nålar eftersom att det är större än bakstycket.

6. När du nålat klart är det bara att sy! Sy med zickzag eller annan söm runt hela, Du börjar och slutar på samma ställe, allt sys i ett stycka.

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>